O Kaydı Yaptıran Dün Ödeme Aldı! Listede Olanlara 168 Milyon Liralık Destek Pay Edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı dün hesaplara 168 milyon liralık destek yatırdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her hafta yatırılan tarımsal destek ödemeleri dün hesaplara aktarıldı. Bu kapsamda hesaplama ödeme yapıldığına dair duyuru Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelirken, ne kadar ödeme yapıldığı da aktarıldı. Böylelikle Kasım ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi yatırılmış oldu.

Kasım ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi dün hesaplara yattı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan duyuru kapsamında tarımsal desteklemelerin hesaplara aktarıldığı netleşirken, ne kadar ödeme yapıldığı da öğrenildi. İşte sadece Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilerin faydalanabildiği desteğe dair tüm detaylar…

Kasım Ayının Üçüncü Tarımsal Destek Ödemeleri Yatırıldı

Kasım ayının üçüncü tarımsal destek ödemeleri dün itibarıyla yatırıldı. Her hafta Cuma günleri öğleden sonra Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulan tarımsal destek ödemeleri dün yattı. Yatırılan ödemeler kapsamında beş farklı alt başlıkta destek yatırıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre dün, ÇKS kaydı olan çiftçilere 168 milyon liradan fazla destek ödemesi yapıldı. Yapılan ödemelerin alt başlıkları ise şöyle oldu:

  • Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği: 21 milyon 208 bin 418 TL
  • Uzman Eller Projesi Desteği: 6 milyon 404 bin 429 TL
  • Sertifikalı Tohum Üretim Desteği: 710 bin 677 TL
  • Hayvan Hastalıkları Tazminatı Desteği: 87 milyon 516 bin 379 TL
  • Bireysel Sulama sistemlerinin Desteklenmesi: 53 milyon 117 bin 97 TL

Sadece ÇKS Kaydı Olanlara Yattı!

Çiftçilerin faaliyetlerinin bir tür online kaydı olan ÇKS kaydı, hala başvuruları devam eden bir sistem olurken, tarımsal destek ödemesi almak için ilk şart. Sadece ÇKS kaydı olanların destek ödemesi alabileceği bilinirken, ÇKS kaydı e-Devlet üzerinden ya da Tarım Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. ÇKS kaydı yaptıranlar ise desteğe başvurarak tarımsal destek ödemesi alabilirler.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir