Maaşlar Ocak Ayında 75000 Lirayı Görebilir! Memura Dev Zam Formülü Masada

Memurların ve memur emeklilerinin 2024 ile 2025 yıllarında toplu sözleşmelerden alacakları zam oranı netleşti. Toplu sözleşmeler kapsamında 2024’ün ilk 6 aylık dönemi için yüzde 15, ikinci 6 aylık dönemi için de yüzde 10 zam yapılmasına karar verildi. 6 aylık enflasyon farkının beklendiği bugünlerde rakamlar henüz netleşmedi.

Ocak ayında açıklanacak olan enflasyon farkı yüzde 15’lik toplu sözleşme zammına eklenerek yeni memur maaşı belirlenecek. Böylelikle memur ve memur emeklilerinin alacakları maaş netleşirken, hemşire ve doktorların da ne kadar zam alacakları kesinleşecek. Ocak itibarıyla da zamlı maaşlar hesaplara yatırılıyor olacak.

Ocak Ayında 6.5 Milyon Memura Zam Yapılacak!

Ayladır süren memur maaş zammı konusuyla ilgili artık yolun sonuna geliniyor. 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin heyecanla beklediği 7. Toplu Sözleşme görüşmeleri bilindiği üzere Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun kararıyla netleşmişti. Bu kapsamda memurlara 2024’ün ilk yarısında yüzde 15, ikinci yarısında yüzde 10, 2025’in ilk yarısında yüzde 6 ve ikinci yarısında da yüzde 5 zam yapılmasına karar verilmişti. Bu zamlara da 6 ayda bir açıklanacak olan enflasyon farkı eklenerek toplam zam oranı belirlenecek.

Ocak 2024’te Memurlara Ne Kadar Zam Yapılacak?

Ocak ayında memurlara ne kadar zam yapılacağı yukarıda da belirttiğimiz üzere şimdilik belli değil. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yüzde 50’ye yakın bir zam beklediklerini aktarmıştı. Bu nedenle de maaş hesaplamalarında yüzde 50’lik zam oranı öne çıktı.

Buradan hareketle küçük bir hesaplama yapacak olursak; şu anda 22 bin lira seviyesinde bulunan memur maaşı, yüzde 50 zamlanırsa 33 bin lira civarına yükseliyor olacak.

Ocak 2024 Hemşire Maaşı Kaç TL Olacak?

Bakan Işıkhan’ın bahsettiği yüzde 50’lik zam üzerinden yapılan hesaplamalarda hemşirelerin maaşları da belirlendi. Üniversite mezunu 5/1 dereceli hemşirelerin şu anda 26 bin 440 lira olan maaşının 39 bin lira civarına yükselebileceği düşünülüyor.

Ocak 2024 Uzman Doktor Maaşı Kaç TL Olacak?

Temmuz ayında 1/4 dereceli doktorların maaşı 54 bin 959 TL’ye çıkarılmıştı. Ocak ayında ise eğer yüzde 50 zam yapılırsa, 75 bin lira civarına yükseleceği tahmin ediliyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir