2024 Yılında Her Cuma Yatacak Olan Tarımsal Destek Ödemesi Tutarları Belli Oldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her Cuma günü hesaplara yatırılan  tarımsal destek ödemelerinini 2024 yılında da devam edip etmeyeceği büyük merak konusu oldu. Tüm Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin faydalanabildiği tarımsal destek ödemelerinin 2024 yılı tutarları araştırmalarda hız kazanırken, Tarım ve Orman Bakanlığı, resmi internet sitesi üzerinden detaylı bilgi verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her Cuma hesaplara aktarılan tarımsal destek ödemelerinin 2024 yılında da devam edeceği öğrenildi. Bakanlık resmi internet sitesi üzerinden desteklerin detaylarını da aktardı. Böylelikle hangi alt başlıklarda hangi tutarlarda destek ödemelerinin yapılacağı belli oldu.

Peki, 2024 yılı boyunca hangi alanlarda tarımsal destek ödemesi yapılacak? Hangi alt başlıklarda kaç TL tarımsal destek ödemesi aktarılacak?

2024 Yılında Toplam Kaç TL Tarımsal Destek Ödemesi Yapılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen tarımsal destek ödemelerinin 2024 yılında da devam edeceği müjdelendi. Bu kapsamda, 2024 yılında yapılan artışla birlikte tarımsal destekleme bütçesi 63.4 milyar liradan 91.55 milyar liraya çıkarıldı. Böylelikle de yaklaşık 30 milyar liralık bir artış kaydedilmiş oldu.

Hangi Alt Başlıklarda Tarımsal Destek Ödemesi Yapılacak?

Başladığı günden bu yana Cuma günleri öğleden sonra saatlerde hesaplara aktarılan tarımsal destek ödemeleri 2024 yılında şu alt başlıklarda veriliyor olacak:

  • Bitkisel üretim desteği kapsamında 51.01 milyar TL
  • Hayvansal üretim desteği kapsamında 18.71 milyar TL
  • Su ürünleri desteği kapsamında 250.7 milyon TL
  • Tarımsal araştırma ve geliştirme desteği kapsamında 682 milyon TL
  • Kırsal kalkınma desteği kapsamında 8.15 milyar TL
  • Tarım sigortaları kapsamında 12.75 milyar TL
  • Mazot ve gübre desteği kapsamında 21.1 milyar TL
  • Hububat desteği kapsamında 11.5 milyar TL

Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir