Çeyrek Altın 3150 Lirayı Aştı! Destek Ons Altından Geldi, Beklenen Seviyeler Açıklandı

Gram altın fiyatı dün, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamıştı. Gün içinde 1.832 TL seviyesinde işlem gören gram altın, çeyrek altını da tetiklerken, ons altınla paralel bir görünüm seyretti. Önceki gün 1.825 TL’den kapanan ve sonraki günde 1.832 TL’den işlem gören gram altın kapanışının yüzde 1 üzerine çıktı.

Gram altında devam eden yükseliş yatırımcıları sevindirirken, hafta sonu görünümü merak edildi. Daha önce İslam Memiş’in de söylediği gibi Ekim ayında serbest bir yükseliş başlatan gram altın, etkisini çeyreğe de yansıttı. Ons altında beklenen ve seviyeler ve ABD’den gelen veriler de değerlendirilirken, çeyrek altın hafta sonunda geri çekildi.

Gram 1832 Çeyrek Altın 3150 Lira Oldu!

Dün altının ons fiyatındaki yükseliş gram altına da yararken, önceki günkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 1’e varan bir artış kaydetti. 1825 lira seviyesinden kapanan altın, Cuma günü yüzde 0.4’lük bir artışla 1832 lira yükseldi. Böylelikle yükseliş serisini sürdüren altın, yatırımcılarına bir kez daha kazandırdı.

Çeyrek altın fiyatı 3150 lira ve Cumhuriyet altını da 12790 liraya yükseldi. Ons altın fiyatı ise yüzde 0.2’lik bir yükselişle 1985 doları gördü.

Ons Altında Beklenen Seviyeler

Analistlere göre ABD’de artan yavaşlama sinyallerinin resesyona dönüşüp dönüşmeyeceği varlık fiyatlarının oynaklığını artırıyor. Dünya genelinde açıklanacak olan yoğun veri takvimi yakından takip edilirken, FED’in açıklamalarında şahin tavrına devam etmesi piyasanın yön bulmasını zorlaştırdı.

Yurt içinde veri gündemi sakin seyrederken, teknik açıdan ons altında 1990 ve 2000 dolarlık seviyelerin direnç seviyeleri olduğu belirtildi. Ayrıca 1970 ve 1950 doların da destek konumunda olduğunu ekledi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir