Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nde Açılacak Olan Yoğun Bakımda Yetersiz Koşullar Dikkat Çekiyor

Sağlık çalışanları açılması beklenen dördüncü yoğun bakımda görev yapacak sağlık personeli sayısının yetersiz olduğunu vurgulayarak mevcut personelin iş yükünün artacağına dikkat çekti. Ayrıca yeni yoğun bakım ünitesinin açılması için gerekli olan teknik ekipmanların eksik olduğu belirtildi.

Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nde planlanan dördüncü yoğun bakımın, nöroloji ve koroner yoğun bakım servisi olarak hizmet vereceği belirtilirken SES İzmir 1 No’lu Şube Eş Başkanı Hava Akcan, açıklamalarda bulundu.

Akcan, yoğun bakımın kullanılacak yeriyle ilgili olarak daha önce ikinci basamak olarak kullanılan bir alanın, havalandırma sorunu nedeniyle taşındığını ancak bu sorunun hala tam olarak giderilmediğini belirtti. Ayrıca hemşire çağrı sistemi ve acil kod sisteminin düzgün çalışmadığını dile getirdi.

Fiziki ve teknik koşulların yetersiz olduğu bir ortamda, mevcut yoğun bakımlardan alınacak 9 veya 10 personelle yeni bir yoğun bakım açılmasının, personelin iş yükünü daha da artıracağına dikkat çeken Akcan, sağlık emekçisi arkadaşların ayda ortalama 12-13 gün nöbet tutmak zorunda kalacaklarına dikkat çekti.

Sistemdeki eksikliklere rağmen çalışanlara bu alanda görev verilmek istendiğini vurgulayan Akcan, bu duruma karşı personelden “Daha fazla hasta bakarsanız, daha az nöbet tutarsınız” denilerek olumsuzluğa rıza göstermelerinin beklenildiğini söyledi.

Yaşam Hakkı Risk Altında

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yönetiminin, çalışanlardan olağanüstü bir çaba beklediğini dile getiren Akcan, temizlik personelinin yetersiz olduğu ve klinik destek çalışanlarının neredeyse hiç bulunmadığı bir ortamda dördüncü yoğun bakım ünitesini açmaya çalıştıklarını belirtti.

Akcan, bu durumun nitelikli sağlık hizmeti verilemeyeceği anlamına geldiğini ifade ederek hastaların yaşam hakkının risk altında olduğunu ve sağlık çalışanları açısından iş sağlığı ve güvenliği risklerinin artacağını vurguladı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir