İşsizlik Maaşı

Kendi İsteği ile İşten Ayrılan İşsizlik Maaşı Alabilir Mi?

Herhangi bir şekilde kusur işlemeden ve kendi istediği dışında hizmet akdi feshedilen yeni işsizlerde artık İŞKUR tarafından sunulan işsizlik maaşını alabilmektedir. Kişilerin bundan yararlanabilmeleri adına 30 gün içerisinde başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Çalışanlara İŞKUR tarafından sunulan işsizlik maaşının hangi şartlar karşılığında alınabildiği sık sık merak edilen konular arasında yer almaktadır. İşsizlik maaşının alınabilmesi için karşılanması gereken temel şartlardan biride kişinin iş yerinden kusurlu olarak ayrılmamasıdır. Bundan dolayı da iş yerinden kendi istediği doğrultusunda ayrılan kişiler bu ödeneği almaya hak kazanamamaktadırlar.

İstifa Eden İşçiye İşsizlik Maaşı Ödenir Mi?

Kişilere hizmet akdinin feshinden sonra verilen işsizlik maaşının alınabilmesi için karşılanması gereken belli başlı şartlar bulunmaktadır. İŞKUR tarafından belirlenen bu şartlar “İstifa eden işsizlik maaşı alabilir mi?” gibi sorulara cevap vermektedir.

Henüz işten ayrılmış olan kişiler, 30 gün içerisinde işsizlik maaşı alabilmek için ilgili kuruma mutlaka başvuruda bulunmalıdır. Nitekim işsizlik ödeneği alınabilmesi için belirlenen kurallar arasında kişinin kendi isteği ile işten ayrılmamış olması gerekmektedir.

İstifa eden bir çalışanın işsizlik maaşı alabilmesi söz konusu değildir. Çalışanın işsizlik maaşını hak edebilmesi için hem kendi isteğiyle işten ayrılmamış olması hem kusurlu olmaması şartı aranmaktadır.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir