Kaydı Yaptırana Cuma Günü TCKN Sonuna Göre Binlerce TL Ödeme Yatacak

Kasım ayının ilk yarısını çoktan tamamlarken Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her ay verilen tarımsal destek ödemeleri devam ediyor. Her hafta Cuma günleri hesaplara aktarılan tarımsal destek ödemesinin tekrar beklendiğinde bugünlerde, ne kadar ödeme yapılacağı merak ediliyor. Kasım ayının ilk ödemesi Cuma günü hesaplara aktarılırken, yaklaşık 45 milyon liralık destek ödemesi yapılmıştı.

Kasım ayının ikinci ödemesi de yapılırken, ÇKS kaydı olan çiftçilere toplamda 171 milyon liralık destek ödenmişti. İkinci desteklerin tamamlanmasının ardından ayın üçüncü ödemeleri geçen hafta aktarıldı. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı 167 milyondan fazla tarımsal destek ödemesi yatırırken, ayın dördüncü tarımsal destek ödemesi beklenmeye başladı. Peki, ayın dördüncü tarımsal destek ödemesi ne zaman yatacak?

Ayın Üçüncü Tarımsal Destek Ödemesi Yattı! 

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz Cuma günü ayın tarımsal destek ödemesini yatırdı. Yatırılan ödemeler kapsamında beş farklı alt başlıkta destek sunulurken, ödemelerin tutarları şöyle oldu:

  • Hayvan Hastalıkları Tazminatı desteği: 87 milyon 516 bin 379 TL
  • Bireysel Sulama Sistemlerinin desteklenmesi: 53 milyon 117 bin 97 TL
  • Kırsal Kalkınma Yatırımları desteği: 21 milyon 208 bin 418 TL
  • Uzman Eller Projesi desteği: 6 milyon 404 bin 429 TL
  • Sertifikalı Tohum Üretim desteği: 710 bin 677 TL

Bu Cuma Tarımsal Destek Ödemesi Yatacak mı? 

Ayın üçüncü tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz hafta yatırılırken, gözler artık yeni ödemelerde. Tüm çiftçilerin merakla beklediği ayın dördüncü tarımsal destek ödemesi henüz belli olmazken hangi alt başlıklarda ödeme yapılacağı da bilinmiyor. Ancak bir ödeme yapılırsa, Cuma günü Tarım ve Orman Bakanlığı X hesabı üzerinden paylaşım yapılıyor olacak.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir