Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi, Avrupa ve ABD’deki Organ Bağışı Oranlarına Ulaşmayı Hedefliyor

Prof. Dr. Aydınlı, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde, uyumlu donör bulunamayan karaciğer ve böbrek hastalarına çapraz nakillerle çözüm sunduklarını ifade etti. Canlı vericili ya da beyin ölümü gerçekleşen kişilerden bağışlanan organların nakledildiği merkezde, çapraz nakil havuzundan da faydalanılarak bekleyen hastaların sağlıklarına kavuşması sağlanıyor.

Organ Nakli Merkezi’nin 40. yılını kutlayan Prof. Dr. Aydınlı, Türkiye’de de Avrupa ve ABD’deki gibi yüksek organ bağışı oranlarına ulaşmayı amaçladıklarını belirtirken dijital çağda e-Nabız üzerinden organ bağışının yapılabildiğinin ve herkesin organ nakli konusunda bilinçli ve istekli olması gerektiğini vurguladı.

Aydınlı, “Beyin ölümü olan kişilerden yapılan bağışla organ nakli yapmak en büyük hedefimiz. Az da olsa canlı vericilerde risk bulunuyor bu riskleri bağışlanan organlarla nakil yaparak ortadan kaldırmak lazım” dedi.

Organ naklinin başarıyla gerçekleştirilmesi için uzun yaşamın ve başarılı ameliyatların önemli olduğunu vurgulayan Aydınlı, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin tecrübeli ekibi ve güçlü altyapısıyla nadir nakillerin yapılabildiği bir merkez olduğunu sözlerine ekledi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir