Doğumda Unutulan Gazlı Bezi 2 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Sezaryenle doğum yapan genç kadın, taburcu edildikten sonra yaşadığı kusma ve ağrı şikayetleriyle tekrar hastaneye başvurdu. Ancak yaşadığı sorunların normal olduğunu belirten doktorun sözleriyle 2 yıl boyunca ertelenen bir travma ortaya çıktı.

2021’de dünyaya getirdiği kızından ayrı kalmak zorunda kalan Y.S., hastanede geçirdiği 12 gün boyunca bağırsak problemleriyle uğraştı. Doğum sonrası atılan dikişlerden iltihap akmaya başlaması üzerine doktor, durumun normal olduğunu söyleyerek sorunu küçümsedi. Ancak 2 yıl boyunca devam eden ağrı ve iltihap şikayetleri, genç annenin yaşadığı acıyı derinleştirdi.

Y.S., çeşitli hastanelere başvurdu ancak sorununa çözüm bulamadı. Son çare olarak gittiği Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tomografi sonucunda, vücudunda unutulan 30 santimetrelik gazlı bez tespit edildi. Bu ihmal nedeniyle yaşadığı 2 yıllık sıkıntının şokuyla karşılaşan Y.S., acil bir ameliyatla bezin çıkarılmasına karar verdi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından, Y.S.’nin durumuyla ilgili dava açma hazırlığında olduğu belirtildi. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü de hastane ve doktor hakkında detaylı bir inceleme başlattı. Bu olay, sağlık sisteminde yaşanan ihmallerin ve hastaların mağduriyetlerinin bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir