Emekli

Çalışan Emekliler ile Dul ve Yetimlere de 5.000 TL Emekli İkramiyesi Veriliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen talimat verdi. 5 bin TL değerindeki ikramiye tüm çalışan emeklilere de verilecek. Bunun içinde düzenlemelere hız verildi.

Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü sebebiyle verilen 5 bin liralık ikramiyeden çalışanlar da dahil olmak üzere tüm emeklilerin yararlandırılması gündemdeki ilk yerini aldı.

5 bin liralık ikramiyeden 1.7 milyon civarında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçinin yanı sıra emekli muhtar, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri de yararlanamamıştı. Belediye ve il genel meclisi üyelerinin huzur hakkı aldıkları için kapsam dışı bırakıldıkları, ancak bu paranın ayda 400 lirayı bulmadığı kaydedildi.

Muhtar, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri de AK Partili yöneticiler ve milletvekillerini adeta telefon yağmuruna tutarak bu durumun düzeltilmesini istediler. Çalışan emeklilerin de ikramiye talepleri buna eklenince AK Partili yöneticiler, konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taşıdılar.

Emekli

Erdoğan, kendisine iletilen bilgiler doğrultusunda Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarıyla görüşülmesini, iki bakanlığın bu konuda bir çalışma gerçekleştirilmesini istedi.

Erdoğan açıklamasında, “İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclisimize sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur’lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Söz konusu yasal düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis’e gelmesi sonrasında yasalaşma süreci sonrasında emeklilerin 5 bin liralık ödemelerinin Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. İkramiye ödemeleri emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak gerçekleştirilecek.

İkramiye ödemeleri vefat eden sigortalıların eş ve çocuklarına da yapılmakta. Söz konusu 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamamış olan dul ve yetimler için de ödeme gerçekleştirilmesi beklenmekte.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir