Fransa’da Yetersiz Sağlık Personeli Sıkıntısı

Ülkenin önde gelen sendikalarından CGT (Genel İş), Üniversite Hastaneleri Merkezi’ne (CHU) kayıtlı olan üyeleri, Nantes’teki durumun son derece endişe verici olduğunu ve hastaların sağlığını riske attığını ifade etti.

Sendika üyeleri, özellikle 15-20 yaş arasındaki hastalara hizmet veren yataklı servislerin kısmen kapatılmasının intihar riskini artırabileceği konusunda kaygı taşıyor.

Psikiyatri servislerinde bir başka krizin yaşandığı hastane, Sarthe bölgesindeki Mans Hastanesi olarak öne çıkıyor. Hastanenin psikiyatri servisi sorumlusu, Ouest France gazetesine verdiği röportajda, hemşire sayısının yetersizliği nedeniyle hastanede 3 yatak ünitesinin kapatıldığını ve artık hastaların ihtiyaçlarına uygun bir şekilde hizmet veremediklerini ifade etti.

Hastane sorumlusu, Mans ve Nantes’ın yanı sıra Angers’te de personel yetersizliği nedeniyle yatak kapasitesinin azaltıldığını bildirdi. Fransa’da hastanelerin yüzde 40’ı personel yetersizliği sorunuyla karşı karşıya.

Fransa’nın Bretonya bölgesinde yer alan bir hastanenin acil servisi, 30 Eylül tarihinde gece boyunca kapatılmasıyla protestolara neden olmuştu. Eski cumhurbaşkanı adayı Philippe Poutou, Carhaix Belediye Başkanı Christian Troadec gibi siyasetçilerin de aralarında bulunduğu göstericiler, Carhaix Hastanesi’nin acil servisinin her gün ve kesintisiz bir şekilde hizmet vermesini talep etmişlerdi.

Ayrıca 28 Eylül tarihinde Carhaix Hastanesi’nin acil servisinin kapalı olması nedeniyle 6 aylık bir bebeğin zamanında müdahale edilemediği için hayatını kaybettiği iddia edilmişti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir