Dün Ziraat Hesaplarına Para Yattı! Ayın Sonuncu Tarımsal Destek Ödemesi Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından dün öğleden sonra tarımsal destek ödemesi yatırıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından X hesabından yapılan bir paylaşımda ne kadar tarımsal destek ödemesi yatırıldığı da belli oldu. Böylelikle de Kasım ayının son destek ödemesi hesaplara aktarılmıştı oldu.

Kasım ayında toplamda dört tarımsal destek ödemesi yatırılırken, sonuncusu dün öğleden sonra yapıldı. Kasım ayında her Cuma ödeme yapan bakanlık, dördüncü ödemesini dün hesaplara aktardığını sosyal medya hesapı X üzerinden duyurdu. Duyuruyla birlikte tüm çiftçilerin Ziraat Bankası hesabına ödemeler aktarıldı.

Kasım Ayının Dördüncü Tarımsal Destek Ödemesi Yatırıldı

Kasım ayının 3’ünde başlayıp her Cuma yapılan ödemelerin dördüncüsü dün gerçekleştirildi. Toplamda 4 tarımsal destek ödemesi yatıran bakanlık, sonuncu ödemesinde 783 milyon 465 bin liralık destek aktardı. Böylelikle Kasım ayında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçiler toplam 4 ödeme almış oldu. Yatırılan ödemelerin alt başlıkları ise şöyle oldu:

  • Bitkisel ürün sigortası desteği: 684 milyon 394 bin 142 TL
  • Zeytinyağı desteği: 60 milyon 130 bin 230 TL
  • Sertifikalı tohum üretim desteği: 16 milyon 766 bin 806 TL
  • Kırsal kalkınma yatırım desteği: 14 milyon 694 bin 699 TL
  • Uzman eller projesi desteği: 7 milyon 479 bin 123 TL

Aralık Ayı İlk Tarımsal Destek Ödemesi Ne Zaman?

Kasım ayının bitmesine sayılı gün kala tarımsal destek ödemelerinin sonuncusu yatırıldı. Böylelikle Kasım ayında toplam 4 ödeme yapılmış oldu. Kasım ödemeleri tamamlanırken de çiftçiler, Aralık ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Henüz bakanlıktan bir takvim paylaşılmazken, önümüzdeki Cuma günü ödemelerin yatırılacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki Cuma günü de 1 Aralık olduğundan, Aralık ayının ilk tarımsal destek ödemesinin o tarihte yatması bekleniyor. Ödemenin tutarı ise şimdilik bilinmediği gibi, haftaya Tarım ve Orman Bakanlığı ya da Bakan İbrahim Yumaklı tarafından X üzerinden paylaşılacağı düşünülüyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir