Ocak 2024’te Uzman Doktor Maaşına Zam! Uzman Doktor Maaşı Zam Hesaplaması

Ocak 2024’te memur ve memur emeklilerine yapılacak zam için geri sayım başladı. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından verilen karar kapsamında memurlara Ocak 2024’ün ilk altı aylık dönemi için yüzde 15 toplu sözleşme yapılacağı netleşti. Bu oranın üzerine eklenecek olan enflasyon farkıyla birlikte yeni zam oranı belirlenirken, Ocak itibarıyla geçerli olacak maaşlar da verilmeye başlanacak.

2024’ün ilk altı ayında yapılacak olan maaş zammıyla birlikte uzman doktor maaşları tekrar yükselecek. En son Temmuz ayında yapılan zammın ardından Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından verilken kararda yüzde 15 toplu sözleşme zammı yapılmasına karar verildi. Böylelikle enflasyon farkına eklenecek olan oran yüzde 15 olarak belirlendi. Enflasyon farkının Ocak ayında açıklanmasıyla birlikte de uzman doktorların yeni zam oranı netleşmiş olacak.

Ocak 2024’te Memura Ne Kadar Zam Yapılacak? 

Memur-Sen’in Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na taşıdığı kararda memurlara yapılacak olan zam miktarı belli oldu. Ocak 2024’ün ilk yarısında yüzde 15, ikinci yarısında yüzde 10, 2025’in ilk yarısında yüzde 6 ve ikinci yarısında da yüzde 5 oldu.

Uzman Doktor Maaşı Kaç TL? 

Memurlara en son Temmuz 2023’te yapılan zamla birlikte uzman doktor maaşı da yükseltilmişti. Memur maaşlarına yüzde 17.55’lik zam yapılmasına karar verilirken, uzman doktor maaşı, Temmuz ayı itibarıyla 39 bin 872 liradan 54 bin 959 liraya yükseldi.

Ocak 2024 Uzman Doktor Maaşı Kaç TL? 

Temmuz ayında yapılan zamla birlikte 54 bin 959 TL’ye yükselmişti. Şimdilik enflasyon farkı belli olmadığından henüz ne kadar zam yapılacağı belli değil. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan daha önce yüzde 50’ye yakın zam yapılabileceğini söylemişti. Böylelikle hesaplamalar da yüzde 50 zam üzerine yoğunlaştı. Buradan hareketle küçük bir hesaplama yapacak olursak, şu anda 54 bin 959 lira seviyesinde olan uzman doktor maaşı, yüzde 50 zam yapılırsa uzman doktor maaşı 82 bin lira civarına yükselecek.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir