Sağlık Çalışanları Şiddete Karşı Savunma Sporları Öğreniyor

Sağlık çalışanları uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde, Uzak Doğu savunma sporları olan wushu, tai chi ve muay thai teknikleri öğreniyor.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Şeyhmus Çakmak, özellikle sağlık ve polis gibi meslek gruplarında artan şiddete karşı kadınların kendilerini koruması için sürekli eğitim verdiklerini belirtti. Çakmak, eğitimlerin kadınların sıkıştıkları durumlarda nasıl tepki verebileceklerini öğretmeyi amaçladığını vurgulayarak “Savunmayı teknikleriyle aktarmaya çalışıyoruz ve eğitimlerin yararlı olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Çalışma koordinatörü ve sosyal hizmet uzmanı Merve Aydın ise şiddetin sadece belli bir coğrafyanın sorunu olmadığını, küresel bir sorun olduğunu ifade ederek eğitimlerin toplumsal farkındalık oluşturması ve diğer illere örnek olması amacını taşıdığını belirtti.

Sağlık çalışanlarından Emel Kırık, kadınların günlük yaşantılarında şiddetle karşılaşabildiğini belirterek “Olumsuz durumlarda kendimizi savunabilmemiz için bu eğitimin etkili olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Tıbbi Sekreter Şevval Güdemez ise kadınların her koşulda kendilerini savunmayı bilmesi gerektiğini vurgulayarak eğitimlerin bu konuda önemli bir adım olduğunu söyledi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir