Ocak 2024 Zamlı Hemşire Maaşı Kaç TL Olacak?

Ocak 2024 tarihi itibarıyla açıklanacak olan enflasyon farkıyla birlikte memurlara ne kadar zam yapılacağı netleşecek. Toplu sözleşmeler kapsamında yapılacak olan zam oranı kesinleşirken, gözler artık enflasyon farkından gelecek olan zam oranına çevrildi. Enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden çıkan rakamların birlikte hesaplanacağı zam oranı, Ocak 2024 itibarıyla maaşlara uygulanacak.

Ocak ayında yapılacak olan zamla birlikte memurlar, memur emeklileri, asgari ücretli ve emeklilerin maaşlar tamamıyla değişecek. Ocak ayında açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkıyla birlikte değişecek maaşlar için şimdiden çeşitli hesaplamalar yapıldı.

Peki, hangi rakamlarda yoğunlaşıldı? Hemşireler için öngörülen zam miktarı ne kadar? Ocak 2024 zamlı hemşire maaşı kaç TL olacak?

Memurlara Ne Kadar Zam Yapılacak?

Memur-Sen’in en son Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na taşıdığı zam kararında memurlara 2024’ün ilk altı aylık döneminde toplu sözleşmelerden yüzde 15 zam yapılacağı kesinleşti. Bu orana eklenecek olan enflasyon farkıyla birlikte maaşların zam oranı da netleşecek. Şimdilik sadece 4 aylık enflasyon farkı açıklanırken zam oranı, yapılan hesaplamalarda yüzde 40’a ulaşmış durumda. Çalışma ve Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise memurlara yüzde 50 oranında zam yapılacağını öngörüyor.

Zamlı Hemşire Maaşı Kaç TL Olacak?

Temmuz ayında en son zam yapılan hemşire maaşları 26 bin 440 TL’ye çıkarılmıştı. Böylelikle son yılların en yüksek zammı yapılırken hemşire maaşları 20 bin liranın üzerini görmüştü. Bu kapsamda henüz oranın belli olmadığı bugünlerde Bakan Işıkhan, memurlara yüzde 50 zam yapılmasını beklediğini kaydetti. Bu açıklama sonrasında hesaplamalar da değişiklik gösterdi.

Maaşlara eğer Bakan Işıkhan’ın kaydettiği üzere yüzde 50 zam yapılırsa, hemşire maaşı 39 bin lirayı aşıyor olacak. Ancak daha önce de söylediğimiz gibi henüz oranlar netleşmediğinden, yapılan hesaplamalar Ocak ayında değişiklik gösterebilir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir