Çiftçiler Yarın O Saatte Kontrol Etsin! Binlerce Lira Tarımsal Destek Parası Yatacak!

Çiftçilere her hafta Cuma günleri yatırılan tarımsal destek ödemesi, geçtiğimiz hafta aktarıldı. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin faydalanabildiği ödemeler geçtiğimiz hafta da hesaplara aktarılırken, ödemesini alamayanlar sorgulama işlemlerini merak ettiler. Sorgulama işlemlerinin hız kazandığı bugünlerde yarın bir kez daha yatması beklenen tarımsal destek ödemesi araştırmalara konu oldu.

Tarımsal destek ödemeleri tam gaz devam ediyor! Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanlığı yine ödeme yaparken, gözler artık yarınki ödemelere çevrildi. TC kimlik numarası ile sorgulama yapılabilen tarımsal destek ödemelerine dair açıklamalar merakla beklenirken, hangi alt başlıklarda ödeme yapılacağı da yine aramalara konu oldu. Peki, yarın tarımsal destek ödemesi kesin yatacak mı? Tarımsal destek ödemesi kaçta yatar? Ödeme sorgulama nasıl yapılır?

Kasım Ayının Üçüncü Tarımsal Destek Ödemesi Yattı!

Kasım ayında her cuma günü verilen tarımsal destek ödemeleri geçen hafta da hesaplara yatmıştı. Bu kapsamda toplamda 168 milyon 957 bin liralık ödeme yapılırken, ödemeler beş farklı alt başlığa bölünmüştü. İşte geçtiğimiz Cuma günü yapılan tarımsal destek ödemeleri:

  • Hayvan Hastalıkları Tazminatı Desteği: 87 milyon 516 bin 379 TL
  • Bireysel Sulama sistemlerinin Desteklenmesi: 53 milyon 117 bin 97 TL
  • Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği: 21 milyon 208 bin 418 TL
  • Uzman Eller Projesi Desteği: 6 milyon 404 bin 429 TL
  • Sertifikalı Tohum Üretim Desteği: 710 bin 677 TL

Yarın Tarımsal Destek Ödemesi Yatacak mı?

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere verilen tarımsal destek ödemeleri, programın başladığı günden bu yana her Cuma hesaplara yatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kasım ayında toplam üç kez tarımsal destek ödemesi yatarken, gözler yarın ödeme yapılıp yapılmayacağına çevrildi.

Şimdilik yarın ödemenin yapılıp yapılmayacağına dair bir paylaşım yok. Ancak program devam ettiğinden ve her Cuma da ödeme yapıldığından yarın da yine hak sahibi ÇKS kayıtlı çiftçilere ödeme yatırılması bekleniyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir