Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden Yeni Atama ve Yer Değiştirme Yönergesi

Yayımlanan yönergeye göre personelin iller arası yer değişikliği her yıl haziran-temmuz döneminde gerçekleşecek ve personel yer değiştirme talebinde bulunabilmek için görev yaptığı ilde en az 1 yıl çalışma şartını karşılamalıdır. Ayrıca yıllık izin, hafta sonu tatili ve resmi tatil günleri fiili çalışma süresine dahil edilecektir.

Sağlık mazeretine dayalı yer değişikliği için personel; kendisinin, eşinin, bakmakla yükümlü olduğu annesinin, babasının, çocuklarının veya yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin tedavisinin görev yaptığı yerde mümkün olmadığını, üniversite veya bakanlık eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmelidir. Bu raporlar sonucunda, sağlık durumu gerektiriyorsa, Sağlık Bakanlığı tarafından atanabileceği bir sağlık kurumuna yerleştirilecek.

Aynı yönergeye göre aile birliği mazeretine dayalı yer değişikliği talebinde bulunan ve mevzuata göre değişiklik yapılamayan kamu personeli eşlerinin görev yerleri, bu personele bağlı olarak değiştirilecektir.

Sağlık Bakanlığı, bu yeni yönergenin 81 il teşkilatına resmi bir yazı ile bildirilmiş ve uygulamanın hızla hayata geçirilmesi sağlanmıştır.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir