Acil Durum Ambulansları İçin Güvenli Sürüş Eğitimi Veriliyor

Bu eğitim, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ambulans kazalarının önlenmesi ve daha etkin hizmet sunulması amacıyla geliştirilen ‘Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi’ (ASTE) programının güncellenmiş bir versiyonudur.

Şırnak, Mardin, Batman, Siirt, Malatya, Bingöl ve Elazığ illerinde görev yapan 26 eğitmene 5 gün süren bir eğitim verildi. Bu eğitim, 8 saatlik teorik ve 16 saatlik uygulamalı derslerden oluşuyor ve sürücülere acil durumlarda güvenli sürüş becerilerini kazandırmayı amaçlıyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan eğitmenler, kendi illerindeki sağlık çalışanlarına aynı eğitimi verecekler. Eğitim süreci havadan da görüntülendi.

Sağlık Bakanlığı Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi Koordinatörü Cumali Yıldız, güvenli ambulans sürüş eğitimi alan eğitmenlerin kendi illerinde bu bilgileri uygulayacaklarını ve sertifikalarını aldıktan sonra diğer sağlık çalışanlarına aktaracaklarını belirtti. Ayrıca ambulans sürücülerine güvenli sürüş tekniklerini öğretmenin amacının ambulans kazalarını en aza indirmek olduğunu vurguladı.

Yıldız ayrıca siren çalmayan ambulansların diğer sürücüler tarafından dikkate alınması gerektiğini ve ambulansların siren kullanmamalarının bazen içlerindeki acil vakaların daha iyi yönetilmesi amacıyla olduğunu açıkladı. Ambulansların siren kullanma veya kullanmama kararının, vakaya göre değiştiğini ve diğer sürücülerin bu konuda bilinçli olması gerektiğini ifade etti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir