Kahramanmaraş’a 5 Hastane Yolda

Bu çerçevede Türkoğlu’na 120, Nurhak’a 50, Onikişubat ilçesine 400 yatak kapasiteli acil durum hastanesi planlanırken Dulkadiroğlu’na 400 yataklı “Ferhuş Sağlık Kompleksi” ve Onikişubat ilçesine 1000 yataklı “Kahramanmaraş Şehir Hastanesi” yapılması kararlaştırıldı. İhaleleri yapılarak projeleri oluşturulan hastaneler, ağır çelik yapı tekniği ve modüler duvar sistemi kullanılarak inşa edilecek.

Ferhuş Sağlık Kompleksi’nin yapımında 358 deprem izolatörü kullanılarak yüzde 47 fiziki ilerleme sağlandı ve 2024 Mart ayında hizmete açılması planlanıyor. Ayrıca Kahramanmaraş’a 1000 yataklı Şehir Hastanesi, önsen mahallesinde deprem izolatörü kullanılarak 2024 Ocak ayında ihale edilmesi öngörülüyor.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremin kente verdiği zararı vurgulayarak devletin tüm imkanlarını kullanarak bu yaraları sarmaya çalıştıklarını belirtti. “Bunlar gerçekten büyük yatırımlar” diyen Ünlüer, 5 yeni hastane ile şehri 6 Şubat öncesine döndürmeyi hedeflediklerini ifade etti. Toplamda 2000 yatak kapasiteli hastane kazandırılması planlanıyor ve bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür edildi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir