Yutulabilir Mide Balonu İle İlk Ayda 10 Kilo Vermek Mümkün

Dijital çağın getirdiği hareketsiz yaşam tarzıyla mücadele etmek isteyenler için yeni bir umut kapısı olan mide balonu ile zorlanmadan kilo vermek mümkün.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehtap Ertürk, obezite ile mücadelede kullanılan yutulabilir mide balonu yöntemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyükşehirlerde hızlı tempoya ayak uydurmak adına sağlıksız beslenmenin arttığını belirten Dr. Ertürk, özellikle Z kuşağından obezite vakalarının 2025 yılında 241 milyona ulaşmasının beklendiğini vurguladı. Dijital çağın gençleri hareketsizliğe sürüklediğini ifade eden Ertürk, kilo kontrolünü sağlayamayanlara yutulabilir mide balonu gibi yenilikçi çözümlerin sunulabileceğini dile getirdi.

Dr. Ertürk, obezitenin özellikle gençlerde ve çocuklarda artmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek bu durumun kemik ağrılarından uyku apnesine kadar bir dizi sağlık sorununu beraberinde getirdiğini ifade etti. Obezite ile mücadelede farklı diyet ve tedavi yöntemlerinin etkisiz kalması durumunda, teknoloji destekli çözümlerin önem kazandığını söyledi.

Yutulabilir Mide Balonu Uygulaması: Hızlı ve Etkili Çözüm Yolu

Dr. Ertürk, yutulabilir mide balonu uygulamasının kolaylığına ve etkililiğine vurgu yaparak bu yöntemin obezite tedavilerinde pratik bir çözüm sunduğunu belirtti. Sadece 20 dakikada tamamlanan bu uygulama sayesinde kişinin daha az yemesine rağmen uzun süre tok hissetmesinin sağlandığını açıkladı.

Dr. Ertürk, yutulabilir mide balonu uygulamasının kişinin yaşam tarzını ve beslenme alışkanlıklarını değiştirmesini kolaylaştırdığını belirterek uygulama sonrası hastaların kısa sürede günlük hayatlarına dönebildiğini söyledi. Ayrıca bu yöntemin ilk ayda metabolizma hızına ve başlangıç kilosuna bağlı olarak %8 ila %10 arasında kilo kaybına neden olduğunu ifade etti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir