Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri Türkiye Genelinde Hizmete Açılıyor

Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri; 80 yaş ve üzerindeki 68 bin 849 kişiye evlerinde sağlık hizmeti sunuyor. Bu merkezlerin yıl sonuna kadar Türkiye genelinde tüm illerde yaygınlaştırılacak.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre YAŞAM merkezleri 80 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik olarak hizmet verirken yatağa bağımlı kişilere de evlerinde sağlık hizmeti sunuyor. 464 merkezde görev yapan ekipler, 35 bin 836 kişiyi evlerinde ziyaret ederek tıbbi değerlendirme gerçekleştirdi.

Yıl Sonuna Kadar Ülke Genelinde Hizmet Hedefleniyor

YAŞAM’lar, yıl sonuna kadar ülke genelinde hizmet vermeyi hedefliyor. Bu kapsamda, tüm Türkiye’de 80 yaş ve üzerindeki bireylerin hastaneden eve ve evden hastaneye ulaşımları koordine edilerek sağlık hizmetlerinden faydalanmalarına olanak tanınacak. Ekipler; uzaktan sağlık hizmeti, muayene ve danışmanlık konularında da yaşlı bireylere destek sağlayacak.

Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri ekiplerinde en az bir uzman hekim veya hekim, en az iki hemşire, bir yaşlı sağlık bakım personeli ve bir tıbbi sekreter görev yapıyor. Uzman hekimlerin yanı sıra diyetisyen, psikolog, fizyoterapist ve sosyal çalışmacı gibi uzmanlar da ihtiyaca göre ekiplere dahil ediliyor.

YAŞAM birimleri, eğitim ve araştırma hastaneleri bünyesinde kurulmuşsa asistan hekimler de ilgili branş uzmanıyla birlikte ekipte yer alabiliyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir