30 Kasım’a Kadar Ödeme Yapılmalı! Ceza Almamak İçin Dikkat Edin

Kasım ayının ortalarında çeşitli ödemelerin hangi tarihe kadar gerçekleşmesi gerektiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu çerçevede ek MTV ve emlak vergisi en çok araştıran konular arasında yer alıyor. Evi, iş yeri, arsası ve aracı olan vatandaşlar her iki vergi ile ilgili güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

MTV Ödemesi

Araç sahipleri interaktif vergi dairesi dijital ödeme noktasından hızlı ödeme bölümünde yer alan MTV ödeme alanına gerekli bilgileri girerek MTV borçlarını görüntüleyebilir ve tüm borçlarını ödeyebilirler.

Emlak Vergisi Ödemesi

Ek MTV’nin yanı sıra emlak vergisi kasım ayının ortalarında araştırılıyor. Emlak vergisi her yıl mayıs ve kasım aylarında olmak üzere ya da içinde iki defa ödeniyor. Arazi, arsa veya bina gibi taşınmaza aittir ve genel belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Emlak vergisinde son ödeme tarihi 30 Kasım olarak belirtildi.

Vergi Gecikme Zammı

Ek MTV ve emlak vergisi ödenmemesi durumunda gecikme zammının ne kadar olacağı merak ediliyor. Emlak vergisinin zamanında ödenmemesi durumunda, ödemenin geciktiği her ay yüzde 2,.5 oranında gecikme zammı uygulanıyor. Bu kapsamda, interaktif vergi dairesinden emlak vergisine ve ek MTV’ye dair bilgi edinebilir. Kasım ayının son gününe kadar da ek MTV ve emlak vergisini ev, iş yeri ve araç sahiplerinin ödemeleri gerekiyor. 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir