Aralık Ayı Aile Destek Ödemesi Tarihi! O Gün Hesaplara 2160 TL Yatırılacak

Kasım ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenene aile destek ödemelerinin yenisi merak konusu oldu. Her ay Aile Destek Programı kapsamına verilen aile destek ödemesi, çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteğinin Aralık ayının kaçında yatacağı merak edildi. Hak sahipleri ödemeleri araştırmaya devam ederken, desteğin Kasım ayı ödemeleri tamamlanmış oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kasım aynda aile destek ödemelerini yatırdı. Hane başına hak sahiplerine 850 TL ile 1250 TL arasında ödeme yapılırken, fatura ve çocuk desteği de verildi. Kasım ayı ödemelerinin tamamlanmasının ardından gözler Aralık ayına çevrilirken, hak sahipleri takvimi merak etti. Peki, Aralık ayı aile destek ödemesi ne zaman yapılacak? Aralık ayı aile destek parası kaç TL?

Kasım Ayı Aile Destek Ödemesi Yattı! 

10 Kasım tarihinde bir paylaşım yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kasım ayı ödemelerinin yapıldığını duyurmuştu. Bu kapsamda,  Kasım ayının ödemeleri tamamlanırken duyuru X hesabı üzerinden aktarılmıştı. Kasım ayında hak sahiplerine 4.1 milyar liralık ödeme yatırılırken, programın başladığı tarihten bu yana toplamda 56.3 milyar liralık ödeme yapıldı.

Yapılan ödemeler kapsamında hanedeki kişi başına düşen gelire göre aile destek ödemesi yattı. 850 TL ile 1250 TL arasındaki ödemeler hak sahiplerine aktarılırkeni çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği merak konusu oldu.

Çocuk Bileşeni ve Elektrik Tüketim Desteği de Yattı! 

Aile Destek Programı kapsamında yer alan aile destek ödemesi yatırılırken, diğer iki ek ödeme olan çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteği merak konusu oldu. Çocuk bileşeni desteği kapsamında hanedeki çocuk sayısına göre 350 TL ile 650 TL arasında ödeme yatırıldı. Elektrik tüketim desteği kapsamında da PTT hesaplarına 130 TL ile 260 TL arasında destek yatırıldı.  Söz konusu elektrik tüketim desteğinden faydalanmak isteyenlerin ise PTT’ye fatura ile giderek desteği kullanabileceği vurgulandı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir