Hamsi

Hamsinin Fiyatı Yarı Yarıya Düştü! Vatandaşlar Tezgahlara Akın Etti

Havaların soğumaya başlaması ve Marmara Denizi’nde balığın bollaşmasıyla birlikte hamsi fiyatının 100 liradan 50 liraya kadar düşmesi vatandaşları sevindirdi. Fiyatların yarı yarıya düşmesi sonrasında vatandaşlar balıkçı tezgahlarına akın etti.

Denizlerimizde yaşanan hamsi bolluğu, hem fiyatları düşürürken hem de tezgahları şenlendirmiş oldu. Geçtiğimiz günlerde kilosu 100 liradan satılan hamsinin fiyatı 50 liraya kadar gerileyince vatandaş bunu hemen fırsata çevirdi.

Fiyatların düştüğünü gören vatandaşlar, sıraya girerek balık almaya başlarken yaşanan bolluk hem satıcının hem de vatandaşların yüzünü güldürmüş oldu. Hamsi, bolluk sonrası kilogramı 50 liradan alıcı bulurken balıkçılar ilerleyen günlerde fiyatların daha da düşebileceğinden söz etti.

Hamsi

Balık fiyatlarının tavuk etinden daha ucuz olduğunu söyleyen balıkçılar, hamsi bolluğunun tezgahlara yansıdığını ve fiyatların 50 liraya kadar düştüğünü dile getirirken balık almaya gelen vatandaşlarda fiyatların bu derece düşmesinin sevindirici olduğundan söz ettiler.

Balık pazarında alışveriş yapan vatandaşlar fiyatın düştüğünü görünce hemen balık aldıklarını ve ilerleyen günlerde dolaba koymak için daha fazla almayı düşündüklerini yineledi. Balık tüketiminin sağlık açısından da faydalı olduğunu söyleyen uzmanlarda bu fırsatın mutlaka değerlendirilmesi gerekliliğini ifade ettiler.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir