İstanbul’da Kaçak Botoks Ve Dolgu İlaçlarına Operasyon Düzenlendi

İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu illegal uygulamaların önüne geçmek amacıyla harekete geçti.

İhbar üzerine başlayan operasyon, şüphelilerin Bağcılar ilçesinde bir güzellik merkezi işlettiği bilgisine ulaşılmasıyla hız kazandı. Şüphelilerin, yurt dışından kaçak yollarla getirdikleri botoks ve dolgu ilaçlarını hem internet üzerinden satışını yaptığı hem de müşterilere uyguladığı tespit edildi.

Bağcılar ve Esenyurt ilçelerinde gerçekleştirilen baskınlarda, estetik sektöründe kullanılan 753 dolgu ve botoks ilacı ile 41 botoks solüsyonu ele geçirildi. Operasyon sırasında, sağlığa zarar verebilecek koşullarda saklanan ürünlerin bulunması dikkat çekti. Ele geçirilen ilaçların piyasa değerinin 1 milyon 750 bin lira olduğu belirtildi.

Kaçak ilaçları kullanarak insan sağlığını tehlikeye atan şüpheliler, gözaltına alındı ve kendileri hakkında insan sağlığını tehlikeye düşürmek ve kaçakçılık suçlarından adli işlem başlatıldı. İstanbul Emniyeti, benzer illegal faaliyetlere karşı kararlı bir şekilde mücadelesine devam edeceğini belirtti. Sağlık ve güzellik sektöründe güvenilir ve yasal uygulamaların teşvik edilmesi amacıyla operasyonlar sıkı bir şekilde sürdürülüyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir