İsrail Şifa Hastanesi Müdürünü Alıkoydu

İsrail güçleri, Gazze’deki Şifa Hastanesinin Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye’yi alıkoydu. İsrail devlet televizyonu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu bilgiyi duyurdu.

Önceki saldırılarda olduğu gibi Şifa Hastanesi yine İsrail’in hedefi haline gelmiş durumda.

15 Ekim sabahı İsrail ordusu, binlerce hasta ve yerinden edilmiş sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesine baskın düzenledi. Bu saldırı, bölgedeki sağlık altyapısının zaten zor durumda olduğu bir dönemde gerçekleşti.

İsrail, baskının ardından Şifa Hastanesinde bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sundu. Ancak bu iddialar uluslararası toplumdan ve insan hakları kuruluşlarından ciddi eleştirilere neden oldu. Eleştirmenler, İsrail’in sivil sağlık tesislerine yönelik saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguluyor.

Filistin Kızılayı, Şifa Hastanesinden yaralı ve hastaları tahliye eden acil servis konvoyunun İsrail ordusu tarafından 5 saat boyunca bekletildiğini bildirdi. İşgal güçleri, ambulansların geçişini engelliyor ve kapsamlı denetimler yapıyor, bu da yaralıların ve hastaların hayatlarını riske atıyor. Filistin Kızılayı, uluslararası toplumu bu insanlık dışı uygulamalara son verme konusunda harekete geçmeye çağırdı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir