Ağrı’da 515 Gram Doğan Prematüre Bebek Hayata Tutundu

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya gelen 26 haftalık hamile Makbule Çelik’in bebeği Elif, 515 gram ağırlığında ve 26 santimetre boyundaydı. Yüksek tansiyon ve protein kaçağı teşhisi konulan anne, sezaryenle doğuma alındı. Elif bebek, Doç. Dr. Esra Beşer ve ekibinin 98 gün süren özverili tedavisi sonrasında sağlığına kavuştu.

Makbule Çelik, kızının sağlığına kavuşmasıyla dolu bir mutluluk yaşadığını belirtti. Bebeğinin 98 gün boyunca hastanede kaldığını ve sağlık ekibine minnettarlığını dile getiren Çelik, “Hemşireler ve doktorlar o kadar iyi baktı ki; Allah da onu bana bağışladı. Şu anda kendini toparlamış, kilosu 2 kilo 375 gram, boyu ise 41 santimetre olmuş. Kontrolleri güzel yapılıyor” dedi.

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nden Doç. Dr. Esra Beşer, Elif bebeğin Ağrı’da prematüre olarak hayata tutunan en küçük bebek olduğunu vurgulayarak prematüre bebeklerle ilgili farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Doç. Dr. Beşer, prematüre takibinin meşakkatli bir süreç olduğunu belirterek “Dünya Prematüre Farkındalık Ayı’nda Elif bebeği prematüre yolu gözleyen ailelere bir umut olmasını istedik” dedi.

Ağrı’da doğum oranının en yüksek üç il arasında yer aldığını belirten Doç. Dr. Beşer, Elif bebeğin başarı hikayesiyle bir milat yaşandığını ifade etti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir