Gazze’deki Kanser Hastası Çocuklar Türkiye’de Tedavi Görecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki Sağlık Bakanlığı 2024 yılı bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca’nın ifadeleri şu şekilde: “Sahra hastaneleri konusunda ilk olarak Mısır Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içinde olduğumuzu belirtmeliyim ancak şu ana kadar yeterli sonuçları elde edemedik. Dün akşam saatlerinde İsrail Sağlık Bakanı ile bir görüşme gerçekleştirdim. Şiddetin her türünün kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurguladım. Hastaların tedavilerine devam edememeleri konusundaki endişelerimi açıkça ifade ettim, özellikle çocuklar üzerindeki duyarlılığı vurgulayarak. Mısır’a ambulanslarla taşınacak ve oradan uçak ambulanslarla Türkiye’ye getirilerek tedavi edilecek hastalar için hazır beklediğimizi belirttim. Kanser hastası çocukları en kısa sürede Türkiye’ye getirmeye başlayacağız. Ayrıca bugün yola çıkacak olan gemi ile birlikte ilaç, tıbbi cihaz, 8 adet sahra hastanesi, 20 ambulans ve tıbbi sarf malzemesi dahil olmak üzere yaklaşık 500 ton yardım ekipmanını ulaştırıyoruz.”

Bakan Koca’nın yapmış olduğu bu açıklama ile tedaviye muhtaç Filistinli çocuklar için bir umut ışığı doğmuş oldu. Kanser hastası çocukların Türkiye’ye ne zaman gelecekleri henüz netleşmiş değil.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir