Asgari Ücret

SGK Uzmanı Açıkladı! Asgari Ücrete Rekor Zam Geliyor

SGK Uzmanı Özgür Erdursun yeni yılda zamlanacak asgari ücret konusunda tahminlerini açıkladı. Seçimlere doğru gidilirken enflasyonun üzerinde asgari ücrete zam yapılması beklenmekte.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret konusuna bir kez daha değindi. Yeni yapılacak zam oranının en az %50’nin üzerinde bekleyen Erdursun önemli bir artışın olacağına vurgu yaptı.

SGK Uzmanı, tahminlerini paylaşırken asgari ücretin en az 17.000 TL ila 18.000 TL arasında olacağını işaret etti. Bu rakamın mevcut asgari ücrete kıyasla ciddi bir artış anlamına geldiğini söyleyen Erdursun, hükümetin enflasyonun üzerinde bir zam yapmasının olağan olacağından bahsetti.

Asgari Ücret

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamalarda da asgari ücrete tek seferlik bir artışın yapılacağı ve özelliklede bütçe planlamasında dikkate alınacak bir faktör olarak bunun ön plana çıktığı lanse edildi.

Asgari ücretin belirlenmesi, ekonomik dinamikleri doğrudan etkileyen bir unsur olduğunu söyleyen Erdursun, önümüzdeki dönem içerisinde bu dinamiklerin daha da değişerek çalışan kesimin maaşlarına yönelik beklentilerinde bundan etkileneceğinden söz etti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir