Hesaplara Önce 1250 TL Sonra 910 TL Yattı! Kasım 2023 Aile Destek Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Aile Destek Programı ödemelerinin Kasım hakları yatırıldı. Kasım ödemelerinin hesaplara aktarıldığı bugünlerde Bakanlık, ek ödemeleri de yatırdı. Her ay hanedeki kişi başına düşen gelire göre verilen aile destek ödemesi kapsamında hane başına 850 TL ile 1250 TL arasında ödeme yapıldı. Böylelikle Kasım ayında da dar gelirliye destek olundu.

Kasım ayında dar gelirliler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli destek ödemeleri yatırdı. Bu kapsamda dar gelirli hanelere 850 TL ile 1250 TL arasında aile destek ödemesi yatırıldı. Aile destek ödemeleri yatırıldıktan sonra başlayan çocuk bileşeni desteği ile elektrik tüketim desteği merak konusu oldu. Peki elektrik tüketim desteği nasıl kullanılır? Çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteği ayın kaçında yatar?

Kasım Ayı Aile Destek Ödemesi Yattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrasında 1 yıl süreyle uzatılan Aile Destek Programı kapsamındaki aile destek ödemesi yattı. Kasım ayı aile destek ödemesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımla birlikte hesaplara yatırıldı. Böylelikle Kasım ayında da dar gelirliye destek olundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın X hesabı üzerinden yaptığı paylaşım kapsamında hak sahiplerine ödemelerin yattığı duyuruldu. Kasım ayında toplamda 4.1 milyar liralık ödeme yapıldığına dikkat çekilirken, hane başına 850-1250 TL arasında aile destek ödemesi yattı. Aile destek ödemesiyle birlikte çocuk bileşeni ve elektrik tüketim desteği de hesaplara aktarıldı.

Çocuk Bileşeni ve Elektrik Tüketim Desteği Yattı mı? 

Öte yandan program kapsamına alınan çocuk bileşeni desteği ile elektrik tüketim desteği de aile destek ödemeleriyle birlikte yatırıldı. Her ay dar gelirli hanelerin çocukları ve fatura masrafları için yapılan yardımlarda da böylelikle yatırılmış oldu. Çocuk bileşeni desteği kapsamında 350 TL ile 650 TL arasında ödeme yapılırken, elektrik tüketim desteği kapsamında 130 TL ile 260 TL arasında ödeme yapıldı. Söz konusu ödemelerin ise fatura karşılığında PTT şubelerinden kullanılabileceği vurgulandı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir