Ertesi Gün Hapı

Ertesi Gün Hapı Etkisi Ne Kadar, Kaç Gün Sürer?

Eczanelerden reçetesiz bir şekilde temin edilebilen paketten genellikle tek kullanım olarak çıkan ve etken maddesi ulipristal asetat ve levonorgestrel olan bu haplar acil korunma yöntemleri arasında en sık tercih edilenlerdendir.

Kullanımı oldukça kolaydır ve korunmasız cinsel ilişkiler veya cinsel ilişki sırasında alınan korunma önleminin olmaması durumlarında kendisine başvurulmaktadır.

Ertesi Gün Hapı %100 Korur Mu?

Ertesi gün hapı, doğum kontrol yöntemi olmayan veya korunma kazaları gerçekleşen cinsel ilişki sonrasında kullanılabilecek acil korunma yöntemidir. Ertesi gün hapı korunmasız ilişki sonrasında yumurtlamayı ertelemek şeklinde etkisini göstermektedir. Yumurtlamayı ertelemek sperm ve yumurtanın karşılaşmasını önler böylece gebelik henüz oluşmadan önce engellenmiş olur.

Ertesi gün hapının kullanımı son derece kolaydır, korunmasız ilişki sonrası olabildiğince hızlı şekilde 1 tablet ağız yoluyla alınır. Ne kadar çabuk etkisi o kadar etkili olur.

Ertesi Gün Hapı

Ertesi Gün Hapı Ne Kadar Etkilidir?

%75-80 arasında bir korunma sağlayan ertesi gün hapını almış olsanız dahi adet gecikmeniz varsa mutlaka gebelik testi yaptırmalısınız.

Adı ertesi gün hapı olsa da bu ilaç cinsel ilişkiyi takip eden 72 saat (3 gün) İçinde mutlaka kullanılmalıdır. En etkili olduğu zaman aralığı ise cinsel ilişki sonrasındaki ilk 12 saattir. 12 saat içerisinde alındığında koruyuculuğu yaklaşık % 90 civarlarına kadar düşer. 2. güne kalırsa % 75 3. güne kalırsa bu oran % 55 ‘lere kadar düşmektedir. 3 günden sonraki kullanımlarda etkili olmayacağı kabul edilmektedir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir