Emekli ve Asgari Ücret Zammı! Merkez Bankası Anketi Sonrası Hesaplandı

Aralık ayında asgari ücrete, ocak ayında emekli maaşlarına zam yapılacak. Asgari ücret ve emekli maaşları için geri sayım devam ederken, kasım ayının ortalarında güncel hesaplamalar çalışanlar ve emekliler tarafından yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 67,23 seviyesine gerilemesinin ardından, asgari ücretli çalışanlar ve emekliler de maaş zamlarına dair araştırmalar yapmaya başladılar. Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi baz alınarak gerçekleşen hesaplamaların yanı sıra, resmi makamlardan gelen çeşitli açıklamalar ile de hesaplamalar sürüyor.

Emekli ve Asgari Ücret Maaş Zammı

Milyonlarca emeklinin ve asgari ücretlinin çalışanın maaşlarına önümüzdeki süreçte zam yapılacak. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 67,23 seviyesine geriledi. Bu durumda, altı aylık enflasyon oranının yüzde 40’a yakın olacağı tahmin ediliyor. Asgari ücret ve emekli maaşlarına yüzde 40 zam yapılması ihtimali bulunurken, farklı veriler ile hesaplamalar gerçekleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur maaşlarının yüzde 50’ye yakın oranda artabileceğini söylemişti. Emekli maaşlarında yüzde 50 artış sağlanması durumunda en düşük emekli maaşı 11.250 TL’ye, asgari ücret 17.100 TL seviyesine çıkabilir. Kasım ve aralık ayında açıklanacak enflasyon rakamları emekli maaşları için kritik öneme sahip olacağı için enflasyon verilerine dair TÜİK’ten gelecek açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilecek.

Emekli, Memur, Asgari Ücret Zam Tarihi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun dört aylık enflasyon verisiyle, resmi makamlardan gelen açıklamalarla, Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi ile asgari ücret, emekli ve memur maaşları için hesaplamalar hız kesmeden devam ederken, maaş zamlarının hangi tarihlerde açıklanacağı merak ediliyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışanın maaşına aralık ayında zam yapılacak. Memur ve emekli maaşlarına ise ocak ayında zam gelecek. Ocak ayında aralık ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından duyurulmasının ardından memur ve emekli maaşları için tablo netlik kazanacak.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir