Doğum Kontrol Hapı

Doğum Kontrol Hapı Kullananlara Uyarı! Fazla Kullanım Kilo Aldırıyor

Yapılan bir araştırma çerçevesinde kullanılan doğum kontrol haplarının kadınların beynini tamamen değiştirdiği ve onları risk alan kişiler haline getirdiği ortaya koyuldu.

Kanada’da Montreal şehrindeki Québec Üniversitesi’nde yapılan araştırmada yaşları 23 ila 35 arasında değişen 139 kadın üzerinde yapılan incelemelerde doğum kontrol hapları kullananların, hiç almayanlara ya da almayı bırakanlara göre ön loblarında daha zayıf bölgelere sahip olduğu tespitine varıldı.

Buradaki zayıflamanın sosyal davranışları ve dürtüselliği etkilediği ve doğum kontrol hapı kullanan kadınların çekingenliklerinin azalmasına ve bu yolla da daha fazla risk almasına ve daha az korkmasına yol açtığı düşünülmektedir.

Doğum Kontrol Hapı

150 Milyondan Fazla Kadın Kullanmakta

Uzman Alexandra Brouillard, mevcut doğum hapı kullanımının beyin bölgesi üzerindeki etkilerinden bahsederek haplardaki sentetik östrojene maruz kalma olasılığının da arttığından söz etti. Araştırmadaki kadın deneklerden 62’si halihazırda doğum kontrol hapı kullanırken 37’si daha önce bu hapı hiç kullanmamış ve 40 kadının ise hiç hap kullanmadığı belirtildi.

Dünya çapında halen daha 150 milyondan fazla kadın doğum kontrol hapı kullanıldığında dikkat çekilirken bu yöntemin hamileliği önlemede yüzde 93 ila 99 arasında etkili olduğu kabul edildi. Genellikle güvenli kabul edilen doğum kontrol haplarının göğüs ağrısı, ruh hali değişiklikleri, kilo alma ve felç gibi bazı riskleri de barındığı ifade edildi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir