Bakan Özhaseki Duyurdu! Başvuran Vatandaşlar TOKİ Güvencesiyle Ev Yaptırabilecek!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında tüm vatandaşları eski binalar endişelendirmeye başladı. Konuya yönelik çeşitli çalışmalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hızlı bir kentse dönüşüme başladı. Bu kapsamda konuya yönelik açıklamalar da Bakan Mehmet Özhaseki tarafından yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından hükümet desteğiyle çeşitli bölgelerde kentsel dönüşüm başlatıldı. Eski ve dayanıksız binaların yıkılarak yenilendiği ya da  sağlamlaştırıldığı kentsel dönüşüm programında yerinde dönüşüm projesi açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından açıklanan yerinde dönüşüm projesinden kimlerin faydalanabileceği de belirlendi.

Yerinde Dönüşüm Projesi Başlıyor!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında binaları dayanıklılığına olan ihtiyaç arttı. Deprem sonrasında bölgede hayatın normale dönmesi ve şehirlerin hızlı bir şekilde ayağa kaldırılabilmesi için gereken çalışmalar başladı. Çalışmalar kapsamında Yerinde Dönüşüm Projesi başlatılırken, konutların depreme karşı daha dayanıklı hale getirileceği vurgulandı. Söz konusu projelerin ise bakanlık üzerinden yapılacak başvurulara göre yönetileceği öğrenildi.

Başvuru Yapan Vatandaşların Binaları Yerinde Dönüştürülecek!

Konuya yönelik sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Bakan Mehmet Özhaseki, TOKİ güvencesi ile yerinde dönüşüm yapılacağını kaydetti. İnşaatların bir an önce başlaması adına başvuruların ilk yapım ve dönüşüm ofislerinde gerçekleştirileceği de açıklandı. Proje kapsamında müteahhitlerle birlikte anlaşmaların sürdürüldüğü aktarılırken, birçok harçtan muaf tutulacakları da kaydedildi. Yani, deprem bölgesinde yerinde dönüşüm başvurusu yapılan binalardan bazı harçlar alınmayacak.

Yerinde Dönüşüm Ofisleri Nerede?

Bakan Özhaseki’nin açıkladığı yerinde dönüşüm projesinde, ofislerin nerelerde olduğu merak edildi. Yapılan açıklamalara ve Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre ofislerin konumları şöyle oldu:

  • Malatya: Yeşilyurt, Akçadağ, Doğanşehir ve Battalgazi
  • Adıyaman: Merkez, Gölbaşı, Besni ve Kahta
  • Kahramanmaraş: Dulkadiroğlu, 12 Şubat, Elbistan, Pazarcık, Türkoğlu ve Afşin
  • Hatay: Antakya, Defne, İskenderun/Belen, Kırkhan, Samandağ, Hassa
  • Gaziantep: İslahiye, Nurdağı

Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir