Asgari Ücret

Asgari Ücrette Ara Zam Şoku! SGK Uzmanından 2024 Asgari Ücreti Açıkladı

SGK Uzmanı Özgür Kaya yaklaşan yeni yılla birlikte 2024’te asgari ücret konusunda yeni bir tahminde bulundu. Canlı yayında ara zammın bu sene olmayacağından söz eden Kaya, asgari ücretin net 18.000 TL civarlarında olabileceğinden söz etti.

Yıl sonuna doğru gidilirken asgari ücrete yapılacak zamla birlikte ara zammı ne olacağı da merak konusu. Uzmanlar ise son yıllarda uygulanan asgari ücrette ara zam formülünün bu yıl olmayacağı konusunda şimdiden hemfikir gibi.

Asgari ücret, Türkiye’de yaşayan hemen hemen herkesi yakından ilgilendiren bir konudur. Özel sektörde de maaş zamları asgari ücrete orantılı bir şekilde artarken ayrıca asgari ücret zammı ile birlikte pek çok tüketim kalemine de zam gelmektedir.

Asgari Ücret

SGK Uzmanı Özgür Kaya canlı yayında son yıllarda uygulanan asgari ücret ara zam formülünün, ekonominin yeni patronu Mehmet Şimşek nedeniyle bu yıl olamayabileceğinden söz etti.

Kaya, “Sene sonunda altı aylık enflasyona baktığımızda %38 – %40 seviyelerini göreceğiz. Hükümetin açıklamış olduğu refah payını da ilave ettiğimizde 2024 yılında yapılan asgari ücrete zammın nasıl olacağını aşağı yukarı tahmin edebiliyoruz. Tavan ücret söz konusu olabilir. Asgari ücretin 17 bin TL – 18 bin TL seviyelerinde olacağını söyleyebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Kaya ayrıca, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında toplanacak ve Ocak 2024 asgari ücreti belirleyecek. Asgari ücretle ilgili vergi konusu gündemde değil damga ve gelir vergisi kaldırıldı. Hazine ve Maliye yönetimine baktığımızda 2024 yılında asgari ücrete iki sefer değil tek sefer zam yapılacağını görebiliyoruz. Açıklamalar bu yönde.” diyerek sözlerine son verdi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir