Asgari Ücret

Asgari Ücrete Dev Zam Kapıda! Bu İki Rakam Gündemde

Uzman isimler 2024 asgari ücret zammı ile ilgili yeni tahminlerini açıkladı. Tüm çalışanların merakla beklediği asgari ücret konusunda toplantılar Aralık ayının hemen başında başlayacak.

Yeni yıla az bir zaman kala asgari ücret rakamı son olarak Temmuz ayında yaklaşık yüzde 34’lük bir ara zamla beraber net 11 bin 402 lira olarak açıklanmıştı. Asgari ücrete yapılacak yeni zamda ise 2023’ün ikinci 6 aylık enflasyon verilerinin dikkate alınması ve buna bir refah payının eklenmesi de beklenmekte.

Uzmanların 2023 yılı enflasyon tahminine göre; 6 aylık enflasyonun yüzde 37.76 seviyesinde gerçekleşmesi an meselesi. Bu oran dikkate alındığında, net asgari ücretinde 15 bin 707 lira seviyelerine ulaşması hedeflenmekte.

Asgari Ücret

Konuşulan bir diğer rakam ise asgari ücretin yüzde 40 seviyesinde artması yönünde. Böyle bir artışın olması durumunda ise asgari ücret net 15 bin 963 liraya çıkarken brüt asgari ücret ise 18 bin 780 lirayı bulacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Ne Zaman Toplanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan komisyonun ne zaman toplanacağını resmen açıkladı. Işıkhan, Aralık ayı başında 2024 yılı asgari ücretini belirlemek için komisyonumuz toplanacaktır. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyorum” dedi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir