Aralık Ayında 3 Ödeme Birden Yatırılacak! Aralık 2023 Aile Destek Programı

Kasım ayının bitmesine kısa bir süre kala gözler tekrar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemelerine çevrildi. 10 Kasım tarihinde yapılan ödemelerle birlikte hak sahibi dar gelirlilere destek olunmuştu. Her ay verilen ödemeler kapsamında dar gelirlilere destek olunurken, dar gelirlilerin hane giderlerine ve çocuklarına da maddi imkan sağlanıyor. Böylelikle de maddi olarak fırsatlar bir nebze de olsa eşitlenmiş oluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli hanelere verdiği aile destek ödemesi, Aralık ayında da devam edecek. Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla uzatılan ve verilmeye devam eden aile destek ödemesi, Aralık ayında da dar gelirliye can suyu olacak. Böylelikle yılın son ayında da dar gelirliler için fırsatlar bir kez daha eşitlenecek.

Peki, Aralık ayı aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Aralık 2023 Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Kasım Ayı Aile Destek Programı Ödemeleri Yattı! 

Kasım ayında verilecek olan aile destek ödemeleri, ayın 10’u itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlanmıştı. Bu kapsamda Kasım ayı için 4.1 milyar liralık Aile Destek Programı ödemesi yapılırken, bugüne kadar toplamda 56.3 milyar liralık destek yatırıldı. Program kapsamında hanedeki kişi başına düşen gelire göre verilen ödemeler, yine 850 TL ile 1250 TL arasında yer aldı. Ayrıca, çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği de yine hesaplara yatırıldı. Ödemelere ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın paylaşımı ise şöyle oldu:

Aralık 2023 Aile Destek Programı Ödeme Tarihi! 

Aralık ayında yapılacak olan Aile Destek Programı ödemeleri için geri sayım başladı. Kasım ayı ödemeleri 10’unda yapılırken, Aralık ödemeleri için henüz takvim paylaşılmadı. Dar gelirlilerin hanelerine yapılan yardımlar kapsamında Aralık ayında da aile destek ödemesinin yatacağı netleşirken, herkes ödeme tarihlerini merak etti.

Önceki aylarda da genellikle ayın 10’u ile 15’i arasında hesaplara aktarılan Aile Destek Programı ödemelerinin Aralık ayında da benzer tarihlerde hesaplara yatırılması bekleniyor. Bu kapsamda 850 TL ile 1250 TL arasında aile destek ödemesi, 350 TL ile 650 TL arasında çocuk bileşeni desteği ve 130 TL ile 260 TL arasında da elektrik tüketim desteğinin 10-15 Aralık tarihleri arasında hesaplara yatması bekleniyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir