Aile Destek Programı Ödemesi Aralık Ayında Bitiyor mu?

Aile Destek Programı ödemelerinin devam ettiği bugünlerde, programın hak sahipleri yeni yılda destek alıp alamayacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği kararla Temmuz ayında uzatılma kararı alınan Aile Destek Programı kapsamında her ay üç yerden destek yatmaya devam ediyor. Program kapsamında her ay çocuk bileşeni desteği, elektrik tüketim desteği ve aile destek ödemesi verilirken, tutarlar da hanedeki kişi sayısına göre belirleniyor.

Hanedeki kişi ve çocuk sayısına göre değişen değerlerle verilen Aile Destek Programı ödemeleri Kasım ayında da devam ediyor. Temmuz ayında normal şartlarda bitirilecek olan program, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrasındaki açıklamasının ardından uzatılmıştı. Peki, program ne kadar uzatıldı? Aile destek ödemeleri Aralık ayında da devam edecek mi?

Kasım Ayı Aile Destek Ödemesi Verildi!

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımla Aile Destek Programı ödemelerinin yatırıldığını duyurmuştu. Bu kapsamda tüm hak sahiplerine aile destek ödemesi adına 850 TL ile 1250 TL arasında ödeme yapıldı. Çocuk bileşeni desteği kapsamında 350 TL ile 650 TL arasında, elektrik tüketim desteği kapsamında da 130 TL ile 260 TL arasında ödeme aktarıldı. Böylelikle bugüne Kadr toplam 53 milyar liradan fazla ödeme yapılırken, Kasım ayında da vatandaşlar unutulmadı.

Aile Destek Ödemesi Ne Kadar Daha Devam Edecek?

Kasım ayında yapılan desteklerin ardından Aile Destek Programı’nın hak sahipleri ödemelerin ne kadar süre daha devam edeceğini merak etti. Yılın son ayına girmeye yaklaşırken gözler ödemelere dair açıklamalara çevrildi. Temmuz ayında bitmesi beklenen program Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla 1 yıl süreyle uzatılırken, yeni bitiş tarihi Temmuz ayı oldu. Yani, Aile Destek Programı ödemelerinin Temmuz 2024’te sona ermesi bekleniyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir