Aile Bakanlığı’ndan Onay Geldi! Dar Gelirliye Aralık Ayında 2160 TL Ödeme Yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay dar gelirli hak sahiplerine verilen Aile Destek Programı ödemeleri Aralık ayında da hesaplara yatıyor olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla uzatılan Aile Destek Programı’nın kapsamı genişletilirken, her ay elektrik tüketim desteği ve çocuk bileşeni desteği de veriliyor. Böylelikle de her ay dar gelirlinin hem hanesine hem faturalarına hem de çocuklarına yardım edilmiş olunuyor.

Bakanlığın her ayın ortasında ödemesini yaptığı Aile Destek Programı Aralık ayında da hesaplara yatıyor olacak. Dar gelirlilerin maddi olarak desteklenmesi adına hazırlanan program kapsamında Aralık ayında hesaplara 2160 TL ödeme yatıyor olacak. Böylelikle de dar gelirliler yılın son ayında da hem destek alacak hem de fırsatlar eşitlenmiş olacak. Peki, Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman yatacak? Çocuk bileşeni, elektrik tüketimi ve aile destek ödemesi kaç TL?

Kasım Ayı Aile Destek Programı Ödemesi Yattı! 

10 Kasım tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı X’ten yapılan yeni bir paylaşımda, Aile Destek Programı ödemelerinin hesaplara yattığı aktarıldı. Kasım ayında toplamda 4.1 milyar liralık ödeme yapılırken, bugüne kadar program kapsamında 56.3 milyar liralık ödeme yapıldı. Böylelikle de program başından bu yana yüz binlerce ihtiyaç sahibi haneye destek olundu. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuru:

Aile Destek Ödemesi, Çocuk Bileşeni Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği Kaç TL? 

Bakanlığın her ay hak sahibi dar gelirlilere verdiği aile destek ödemesi, hanedeki kişi başına düşen gelire göre 850 TL ile 1250 TL ödeme yapıyor. Program kapsamına alınan çocuk bileşeni desteği ise hanedeki çocuk sayısına göre 350 TL ile 650 TL arasında yer alırken, elektrik tüketim desteği de hanedeki kişi sayısına göre 130 TL ile 260 TL arasında yatıyor. Böylelikle de her ay dar gelirli hanelerin hem çocuklarının ihtiyaçları hem faturaları hem de hane ihtiyaçları gideriliyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir