Sosyal Yardım

5 Kişilik Ailelere Kadar Elektrik ve Doğal Gaz Yardımı! Faturada Adı Soyadı Yazanlar Dikkat

Son yıllarda enerji maliyetlerinde artış yaşanırken devlet tarafından sunulan elektrik ve doğal gaz faturası yardım programları da devam etmekte. Bu destekler, enerji maliyetlerinin yarattığı ekonomik yükü hafifletmeyi amaçlarken bunun için bazı şartlarında yerine getirilmesi gerekmekte.

Fatura desteği, özellikle ekonomik zorluklarla mücadele eden dar gelirli aileler için önemli bir sosyal yardımlardandır. Bu program dahilinde ihtiyaç sahibi ailelere hane başına belirlenen miktarlarda ödemeler gerçekleştirilmektedir.

Bu miktar, hanede yaşayan kişi sayısına göre adil bir şekilde hesaplanırken belirlenen süre zarfında düzenli olarak ailelere ulaştırılmaktadır.

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik elektrik ve doğal gaz faturasıyla ilgili önemli destek ve yardım programları sunarken bunlardaki asıl amaç enerji faturalarını ödeyebilmelerine yardımcı olmayı hedeflemektir.

3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi hanelere yönelik olan asgari elektrik tüketim desteği bileşeni için herhangi bir kuruma gitmeye gerek yoktur; hak sahipleri, Kimlik Belgesi ve elektrik faturası ile PTT şubesine başvurabilmektedirler.

Elektrik Tüketim Desteği Miktarları:

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh için 112,63 TL,
3 kişilik hanelere aylık 100 kWh için 150,17 TL,
4 kişilik hanelere aylık 125 kWh için 187,71 TL,
5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh için 225,25 TL,
Kronik hastaların bulunduğu hanelerde hasta başına aylık 150 kWh için 225,25 TL destek sağlanmaktadır.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir