Zeytinyağındaki Hile ve Sahtekarlık Vatandaşın Tespit Edemeyeceği Düzeyde

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada, zeytinyağının gıda sektöründe en çok taklit edilen ve tağşişe (katkı maddesiyle daha değersiz hale getirilmesi) uğrayan ürünlerden biri olduğuna dikkat çekti.

Bayraktar, yükselen zeytinyağı fiyatlarının, piyasada taklit ve tağşişli ürünlerin sayısını artırdığına dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:

‘’Zeytinyağı, perakende fiyatını düşük tutarak daha fazla kar elde etme amacıyla yaygın olarak taklit ve tağşişe başvuruluyor. Zeytinyağının içerdiği fonksiyonel nitelikteki bileşenler nedeniyle diğer yağlar arasında ön plana çıkması, dengeli ve sağlıklı beslenme açısından mutfaklarımızda vazgeçilmez bir yer edinmesine neden oluyor. Zeytinyağındaki tağşiş sorunu sadece ülkemize özgü bir problem değil; dünya genelinde zeytinyağı üretimi ve ticareti yapılan birçok ülkede karşılaşılan bir sorun.’’

‘Tüketici Tespit Edemez’

Zeytinyağı sektöründeki hile ve sahtekârlığı vurgulayan Bayraktar, tüketicilerin bunu tespit edemeyeceklerine dikkat çekerek, taklit ve tağşişin ancak laboratuvar testleriyle anlaşılabileceğini ifade etti.

Üreticilerin emeklerini korumanın, zeytinyağı sektöründe her türlü hile ve sahtekarlığa karşı mücadele etmekle mümkün olduğunu vurgulayan Bayraktar, tüketicilerin sağlıklı ve dengeli beslenmelerinde önemli bir rol oynayan zeytinyağında taklit ve tağşişin önlenmesi için tüm illerde düzenli denetimlerin yapılmasının önemine dikkat çekti.

Bayraktar, yapılan denetimler sonucunda sahtekrlık yapan firmaların açıklanarak, gerektiğinde kapatılmaları gerektiğini belirterek, “Bizler bu konuda takipçi olmaya devam edeceğiz. Tüketicilerimiz de zeytinyağı alırken bilinçli hareket etmeli, güvenilir yerlerden veya güvenilir firmalardan ürünlerini temin etmelidir.” dedi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir