Yeni Düzenleme Takviye Edici Gıda Piyasasını Şekillendiriyor

Takviye edici gıdalarda artık “tatlı kaşığı, çorba kaşığı” gibi belirsiz ölçüler tarih oluyor. Bal, keçiboynuzu özü, sirke gibi gıdalar etken madde olarak kullanılmayacak. Ambalaj büyüklükleri sıvı formlar için 500 ml, toz formlar için bir kilogramı geçmeyecek.

Çocuklar İçin Özel Düzenlemeler

4-10 yaş arası çocuklar için sadece belirli formlardaki takviye edici gıdalara onay verilecek. 2-4 yaş grubu için arı sütü, propolis içeren ürünlere onay verilmeyecek. Ayrıca 3 yaş altı çocuklara yönelik takviye edici gıdalarda katkı maddesi kullanılmayacak.

Takviye edici gıdalarda kullanılan etken maddelerin isimleri tek başına marka olarak kullanılamayacak ve bakanlık tarafından belirlenen oranlara uyulacak. Örneğin, beta-karotenin günlük dozu yetişkinler için maksimum 7 mg olacak.

Normal Beslenme Yetmez İfadesi Yasak

Takviye edici gıdaların tanıtımında ve reklamlarında, normal beslenmenin yetersiz olduğunu belirten ifadelere izin verilmeyecek. Bitkisel yağlar belirli şartlar altında kullanılabilecek, ancak gıda takviyelerine yönlendiren ifadeler yasaklanacak.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte takviye edici gıda piyasasında şeffaflık ve güvenlik artarken, özellikle çocuklar için sağlıklı ürünlerin ön plana çıkması hedefleniyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir