Mide Ağrısı

Uzmanlardan Uyarı! Mideniz Gerçekten de Patlayabilir

Kişilerin özellikle de çok yemek yedikten sonra kullandıkları “Midem patlayacak gibi” ifadesi aslında gerçeği yansıtmamaktadır. Uzmanlar çok fazla yemek yedikten sonra midenin patlayabileceği konusunda uyarılar yaptı.

Mide çok dolduğu zaman ve yırtıldığında kullanılan bir sözcük olan “patlama” yaşandığında, mide içeriğini karın boşluğuna salan ve ölümcül sepsis de dahil olmak üzere enfeksiyonlara yol açabilen bir delik oluşmaktadır.

Bu konuda açıklamalarda bulunan diyetisyen Courtney Kalamar, bunun kişiden kişiye değişebileceğini ancak ortalama bir yetişkinin midesinin yaklaşık bir litreye düşebilecek şekilde yiyecek alabileceğinden söz etti.

Midenin son derece elastik bir yapı olmasından dolayı tek seferde üç ila dört litre sıvı tutabilme kapasitesine sahip olduğunu belirten Kalamar, çok hızlı ve fazla miktarda yiyen bazı kişilerin beyinleri tok olduklarını algıladığında, doymuş hissetmek için gereken miktarın çok ötesinde yemek yediklerinde problemlerle karşılaşmalarının mümkün olabileceğinden bahsetti.

Araştırmacı Mary Roach, Business Insider’a, aşırı yemekten kaynaklanan mide-bağırsak delinmesinin nadir görülen bir durum olduğunun altınız çizdi.

Roach bunun en önemli nedeninin ise çoğu insanın öğürme refleksinin mide dolduğunda devreye girmesidir olarak açıkladı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir