Soğuk Havalar Cilt Hastalıklarını Artırıyor

Soğuk alerjisi, egzama, pernio… Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte cilt hastalıkları artış gösteriyor.

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Kılıç, soğuk hava koşullarının cildi olumsuz etkilediğini belirterek, hastalıklara karşı alınabilecek önlemleri ve tedavi yöntemlerini açıkladı.

Kış aylarıyla birlikte grip ve soğuk algınlığı dışında dermatolojik rahatsızlıklarda da artış yaşanıyor. Egzama, sedef hastalığı, pernio gibi rahatsızlıkların kışın daha sık görüldüğünü belirten Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Kılıç, soğuk hava ve düşük nemin cilt sağlığını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Kılıç, kış aylarında sık görülen egzama, sedef hastalığı, pernio gibi cilt sorunlarına karşı alınabilecek önlemleri açıkladı.

Hastaların, kulaktan dolma bilgilerle değil dermatoloji uzmanının önerdiği tedavi seçenekleriyle tedavi olmaları gerektiğini vurgulayan Kılıç, öncelikle soğuktan korunmak gerektiğini ve el, dudak, göz çevresi ve tüm vücudun iyi bir krem ile nemlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir