Uzmanlardan Tuvalet Kağıdı Kullanım Önerisi

Japon bilim insanları, tuvalet kağıdının yanlış kullanımının ağrı ve enfeksiyon riskini artırabileceğini ortaya koydu.

Özellikle tuvalet kağıdının yerine bide kullanmanın, kötü enfeksiyon riskini önemli ölçüde azaltabileceği belirlendi.

Su ve Sağlık Dergisi’nde yayınlanan araştırma, bide kullanan bireylerin ellerinde, tuvalet kağıdı kullananlara kıyasla 10 kat daha az zararlı bakteri bulunduğunu gösterdi.

Bu bulgular bide kullanımının, özellikle potansiyel olarak ölümcül bir mikrop olan C. difficile’ye (ishal ve iltihabi bağırsak hastalığına neden olan bir mikrop) karşı savunmasız bırakma riskini azaltabileceğini gösteriyor.

İstatistikler, her yıl yaklaşık 500.000 Amerikalının C. difficile mikrobu ile enfekte olduğunu ve bu vakaların üçte ikisinin huzurevleriyle bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor.

Ölümcül Enfeksiyon Riski

New York’ta rektum cerrahı Dr. Evan Goldstein, enfeksiyon durumlarında bide kullanmanın, tuvalet kâğıdı kullanmaktan çok daha etkili olduğunu belirtiyor.

Ancak diğer uzmanlar sorunun tuvalet kağıdında değil, kullanım şeklinde olduğunu savunuyor. Bu kapsamda, çoğu insanın yaptığı gibi arkadan öne doğru değil, önden arkaya doğru silmek büyük bir önem taşıyor.

Yanlış türde tuvalet kağıdı kullanmak, tahrişe, hemoroide ve hatta potansiyel olarak ölümcül enfeksiyonlara yol açabilir.

Tek katlı tuvalet kağıdının, daha pahalı ve çok katlı olanlara göre cilt üzerinde daha sert bir etkiye sahip olduğu belirtiliyor. Bu durum açık yaralara neden olarak enfeksiyon riskini artırabilir.

Ayrıca ağartılmış tuvalet kağıdının da rahatsızlığa neden olabileceği belirtiliyor. Uzmanlar, birden fazla katlı, güçlü, emici ve yumuşak tuvalet kâğıdı kullanılmasını öneriyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir