Uzmanlar Uyarıyor: Uyuz Vakalarında Artış Devam Ediyor!

Uzman Kocabıyık, uyuzun Sarcoptes scabiei adlı parazitin neden olduğu bulaşıcı bir deri hastalığı olduğunu ve gece saatlerinde yaşanan kaşıntıların bu hastalığın belirtileri olabileceğini vurguluyor. Önemli bir nokta olarak uyuzun sadece hijyenle önlenemeyeceğini belirten uzmanlar, yakın temasın ve özellikle 15-20 dakikalık temas sürelerinin bulaşmada etkili olduğunu açıklıyor.

Dr. Kocabıyık, “Uyuz hastalığı bağışıklık kazanmaz” diyerek, uyuz geçiren kişilerin tekrarlayan vakalara maruz kalabileceğini belirtiyor. Ayrıca hastalığın tanısının kan veya diğer laboratuvar testleriyle konulamadığını, genellikle tıbbi öykü ve karakteristik deri bulgularıyla teşhis edildiğini ekliyor.

Uyuzun belirtileri ve tanısıyla ilgili detaylar da paylaşıldı. Dr. Kocabıyık, hastalığın özellikle erkeklerde genital bölge kaşıntılarına yol açtığını ve belirgin tünellerin görüldüğü bölgeleri sıralıyor.

Uzmanlar uyuz vakalarında artışın devam ettiğini ve toplumun uyuzdan korunmak için daha fazla bilinçlenmesi gerektiğini vurguluyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir