Tüm Diyet Listelerindeki Bu Bulgurun Pilavı Kilo Aldırmıyor! Doktorlar Bile Öneriyor

Sağlıklı karbonhidratlar arasında yer alan bulgur, her dönem tüketilmesi gereken besinlerdendir. Buğdayda bulunan sağlıklı içerikler bulgurda da bulunurken, içerdiği yüksek lif oranı sayesinde uzun süre tok tutar. Bu nedenle de aslında diyet listelerinde de beyaz pirince kıyasla kendine çok daha fazla yer bulur.

Diyet listelerinde de sıkça görülen bulgur, hem tok tutup hem de besleyici bir ürün olurken yüksek oranda içerdiği lif sayesinde son derece sağlıklıdır. Ancak bu besleyici ürünün içeriğinin  kaybetmemesi için doğru bir şekilde pişirilmesi de gerekiyor. Peki bulguru nasıl pişirmeli? Bulgur nasıl tüketilmeli?

Bulgurun İçeriği ve Faydaları Nelerdir?

Bulgur pilavı, Türk yemek kültüründe de kendine sıkça yer bulan son derece besleyici bir besindir. Yüksek lif oranı, lezzeti, tok tutma özelliği sayesinde sıkça kendine diyet listelerinde de yer bulur. İçeriğinin vücuttaki etkilerinin görülebilmesi için ise doğru şekilde pişirilmesi çok önemlidir. Çünkü bulguru yanlış pişirmek, içeriğini kaybetmesine neden olmakla birlikte tadını da bozuyor. Peki içeriğini kaybetmemesi için bulguru nasıl tüketmeli?

Bulgurun hazırlık süreci sağlıklı kalmasını sağladığı gibi lezzetini de korur. Buğday ile aynı besin özelliklerine sahip olan bulgur, sağlıklı biyoaktif bileşenleri, karbonhidrat ve proteini aynı anda içeren bulgur; demir, magnezyum, selenyum, fosfor ve çinki gibi değerli bileşenleri de barındırır.

Mide ve bağırsak sorunu olan kişiler için son derece faydalı bir ürün olan bulgur, kabızlığı önler. Antioksidan ve vitamin kaynağı oluşu da serbest radikalleri bloke eder. Böylelikle hem hastalıklara karşı korur, hem de insan sağlığına son derece faydalıdır. Bağışılık sistemini güçlendiren bu ürün, kan şekeri seviyesini de koruyarak hem diyabeti hem de abur cubur krizlerini önler.

Bulgur Nasıl Tüketilmeli?

Bulgur, pirince benzeyen buğday yapılı bir üründür. Son derece lezzetli ve faydalı bir alternatif olan buğday, ekmek yerine tüketilebilecek bir besindir. Bulgurun tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli detay hangi ürünlerle pişirildiğidir. Çok fazla yağ kullanmak kalorisini artıracaktır. Bu nedenle olabildiğince yağsız ve sebzeli tüketmek bulgur pilavında en iyi alternatiftir. Aynı zamanda beyaz ya da kırmızı yağsız bir etle tüketmek de çok iyi bir sporcu yemeği olacaktır. Yani kısaca bulgurun yağlı pişirilmesi

Bir diğer yandan klasik bulgur yerine Kastamonu’da yetiştirilen siyez bulgurunu kullanmak da yine diyet yapanların sıklıkla tercih ettiği bir seçenektir. Siyez bulguru klasik bulgura oranla daha fazla protein içerdiği gibi özellikle emziren annelerin de tercih ettiği bir türdür. Kilo vermek isteyenlerin ve vejetarjenlerin de sıklıkla kullandığı bir çeşittir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir