THK Ambulans Helikopterlerinin Satışı Mahkeme Kararına Bağlı

THK, 2013’ten itibaren Sağlık Bakanlığı Ambulans Helikopter Projeleri’ni karlı olarak yürütemediği için helikopterlerin alınmasında kullanılan kredi taksit ödemelerini yapamadı. Bu durum bankalarla döviz cinsinden yüksek faizli ödeme planları yapılmasına yol açtı. Halen helikopterler bankaların rehni altında bulunuyor ve Kayyum atanmadan önceki dönemde rehin paraya çevrilmesi yoluyla takip süreci başlatıldı.

Finansal Yeniden Yapılanma Sözleşmesi (FYYS) kapsamında ödeme takvimi olan 27 Aralık’tan itibaren ödeme yapılmazsa helikopterler gerçek bedelinin yüzde 50’si üzerinden satışa çıkarılabilecek. Bu nedenle helikopterlerin gerçek bedeli üzerinden satılması ve rehinleri bulunan bankalara borçların ödenmesi planlanıyor.

Kıymet Değerlendirmeleri Yapıldı

Satış işlemi süreci mahkeme tarafından yürütülüyor ve helikopterlerin değeri için THK tarafından iki ayrı yetkili firma tarafından değerleme yapıldı. Ayrıca helikopterler üzerinde rehin bulunan iki banka da ayrı ayrı kıymet takdiri gerçekleştirdi. TUSAŞ, helikopterlere talip olduğu için bu sorumluluk çerçevesinde kıymet takdiri yaptı. Mahkeme ayrıca bilirkişi raporları da aldı.

Ambulans helikopterlerinin satış süreci büyük bir hassasiyetle yürütülüyor ve son kararı mahkeme verecek.

Öte yandan, THK otelinin Türkiye Varlık Fonu’na devriyle ilgili herhangi bir çalışma yürütülmüyor. THK Büyük Genel Kurulu olağan toplantısı Vesayet Makamının takdirine bağlı olarak 18 Mayıs 2024’ten önce gerçekleştirilecek.

Kayyum Heyeti, bu süreçte THK şubelerinin çalışmalarına verdiği desteğin büyük önem taşıdığını ve doğru adımların atılmasında kararlı olduklarını vurguladı.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir