Sudan’da Acil Sağlık Krizi: 11 Milyon Kişi Yardıma Muhtaç

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü Ahmed el-Manzari, Sudan’da yaşanan acil sağlık krizine dikkat çekerek; 11 milyon kişinin acil sağlık yardımına, 25 milyona yakın kişinin de insani yardıma muhtaç olduğunu bildirdi.

Manzari, Sudan’daki durumun son derece ciddi olduğunu vurgulayarak, “Sudan halkının dünya dayanışmasına ve yakınlığına hiç olmadığı kadar ihtiyacı var. Her geçen gün verilen yanıt gecikirse, daha fazla can kaybına neden olacak.” dedi.

Çocuklar Durumdan En Çok Etkilenen Bireyler

Sudan’da beş yaş altındaki her çocuğun akut yetersiz beslenmeden mustarip olduğunu belirten Manzari, 20 milyondan fazla insanın ciddi düzeyde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Çatışmalardan etkilenen eyaletlerdeki hastanelerin yüzde 70’inin hizmet veremediğini tahmin ettiklerini söyleyen Manzari, çatışmalar nedeniyle ülke genelinde 32 bin 679 yaralı olduğunu ancak birçok bölgeye güvenlik gerekçesiyle ulaşılamadığını belirtti.

Manzari, Darfur’daki duruma derin endişe duyduklarını ve bölgedeki hastanelerin çoğunun yağma, hasar ve personel eksikliği nedeniyle hizmet dışı kaldığını dile getirerek, “Yaklaşık yarım milyon insan Darfur’dan Çad’a kaçtı ve acil tıbbi bakıma ihtiyaç duyuyor.” şeklinde konuştu.

Sudan’da koleranın hızla yayılmasının insani ihtiyaçları daha da karmaşık hale getirdiğini belirten Manzari, DSÖ ve ortaklarının salgının yayılmasını önlemek için müdahale çabalarını hızlandırmaya çalıştığını söyledi.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir