Özel Hastanede Büyük Skandal: Bir Aylık Bebeğin Bacağı Kırıldı

İstanbul’da bulunan Lokman Hekim Hastanesi’nde tedavi gören bir aylık bebeğin bacağı kırıldı ve Sağlık Bakanlığı’nın olayla ilgili soruşturma yapılmasına izin vermediği ortaya çıktı.

30 Kasım 2022 tarihinde Serkan Deniz, 30 günlük bebeği Bulut Deniz’i Özel Lokman Hastanesi’ne götürdü. Bebeğe yapılan muayene sonucunda idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu ve küçük Bulut, yeni doğan yoğun bakım servisine yatırıldı. Ancak yatışın yedinci gününde 7 Aralık 2022 tarihinde, bebeği takip eden doktor R.K., baba Serkan Deniz’i telefonla arayarak “Bebeğin sol bacağında çatlak olduğunu ve atele alındığını” söyledi.

Ailenin bebeğin röntgenini görmek istemesi sonrasında küçük Bulut’un bacağının kırıldığı anlaşıldı. Aile, çocuklarının tedavi gördüğü küvöz alanında bulunan kamera kaydını incelemek istedi. Ancak hastane yönetimi, “Hasta mahremiyetinden dolayı kamera kaydının alınmadığını” ileri sürdü. Ayrıca bebeğin bacağındaki kırığın gece saat 04.00’te meydana geldiği, ancak ailenin panik olmamaları için bilgilendirmenin sabah 10.00’da yapıldığı belirtildi.

Ailenin bebeğin bacağının kırılma sebebini sorgulaması üzerine, hastane tarafından yapılan açıklamada, “Çocuğun ayağına küvöz takılmış ve kendi kendine dönmeye çalışırken kırılmış.” denildi. Aile, bebeğin başına gelen olayın nasıl gerçekleştiği ve kendilerine bilgi verilene kadar geçen 6 saatlik süreçte neler yaşandığı konusundaki ısrarlı sorularına karşılık herhangi bir yanıt alamadı.

‘Çocuğum Acı Çekiyor’

8 Aralık 2022 tarihinde baba Serkan Deniz, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Yaşadıklarını anlatan baba “Çocuğum hastanede acı çekiyor. Ben ve annesi perişan haldeyiz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu’na başvurarak, hastanedeki Uzman Doktor R.K. ve Hemşire N.Ç. hakkında soruşturma izni talebinde bulundu. Ancak Sağlık Bakanlığı, yaptığı değerlendirme sonucunda hemşire ve doktorun herhangi bir ihmali bulunmadığına kanaat getirerek soruşturma izni vermedi.

Diğer taraftan, Özel Lokman Hekim Hastaneleri’nin ortağı olan Celil Göçer’in, 25’inci ve 26’ncı dönemde AKP’den Tokat milletvekilliği yapmış olduğu ve aynı zamanda eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da doktoru olduğu biliniyor.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir